Mobina, contructorul de case din lemn, pe facebook

Follow us on Pinterest


Prelucrarea lemnului folosit in constructii

Lemnul folosit în constructia caselor din lemn urmeaza un proces de uscare si tratare atent urmarit. Atfel, este uscat între 16% si 18% si tratat prin imersie în substante Bochemit (clasa III). În mod special, talpile, adica lemnul care intra în contact cu betonul folosit pentru fundatie, sunt tratate clasa IV în etuva. 

Crearea structurii caselor din lemn

Structura caselor din lemn se realizeaza folosind dulapi din lemn cu dimensiunile 45x90...240mm. Panourile folosite în constructie se realizeaza pe mese profesionale, folosind cuie cu înclestare chimica. 

Mai jos va prezentam o sectiune standard a peretilor exteriori:Structura peretilor la case din lemn placate cu OSB

1 - tencuiala armata

2 - 50 mm polistiren 

3 - 12 mm OSB 

4 - 150 mm structura 

5 - 150 mm vata min. 

6 - folie bariera vapori 

7 - 12,5 mm rigips

Case din lemn: perete placat cu OSBIn cazul peretilor interiori, dimensiunile materialului din structura sunt de 45x100mm. Acesta are rigips pe ambele fete. Pentru asigurarea confortului fonic, intre randurile de rigips este pozitionata vata minerala de 50mm. 

In cazul planseului se folosesc dulapi cu sectiunea de 45x200...240mm. Acestia sunt asezati la aproximativ 40cm distanta unul de celalalt. Pentru asigurarea izolatiei fonice, se monteaza vata minerala de 100mm între dulapi. 

 


Case de lemn - Prezentare structura   Case de lemn - Prezentare structura   Case de lemn - Prezentare structura

Sarpanta acoperisului este formata din dulapi cu dimensiunile 45x220...240mm. Aceasta se construieste de obicei folosind sistemul ferme grinda cu zabrele la deschideri mari sau capriori – clesti. Deasupra dulapilor se aplica un strat de OSB, care ofera o stabilitate spatiala mai buna si joaca rolul de suport pentru invelitoare.

Placarea interioara a peretilor exteriori cu OSB 8mm si a peretilor interiori pe ambele parti poate fi facuta la cererea clientului.

Peretii, planseele si sarpanta se prind cu piese metalice (coltari ramforsati, fluturasi, tijefiletate, conexpanuri) pentru a spori rezistenta structurii.


In acest film puteti viziona structura unei case din lemn, cu accentul pe modul în care se folosesc piesele metalice în întarirea structurii.